Disney Classics #51: Winnie the Pooh

Sist men inte minst:


Winnie the Pooh (2011)

Good guy: Winnie the Pooh 3/5
Om Pooh var ett egoistiskt svin i förra filmen så är han här bara ett egoistiskt pucko. Inte lika egoistisk är han heller hela tiden men han är däremot minst lika lätt att tycka om. Mysig som alltid är han den där björnen.

Bad guy: The Backson 2/5
The Backson finns ju inte egentligen (eller?) utan är bara en felläsning av Christopher Robins meddelande "Back soon". Men djuren hjälps åt att måla upp ett elakt monster och försöker fånga honom för att få tillbaka Christopher som de tror har kidnappats av Backson.

Love interest: Christopher Robin 2/5
Ägaren till historiens alla djur har gått från bad guy till love interest för alla karaktärer gillar ju honom och gör allt de kan för att rädda honom när han försvunnit. Den nya rösten är dessutom mycket bättre, även om det är en ganska irriterande brittisk barnröst så passar det så mycket bättre att han låter barnsligare än i tidigare versioner.

Comic relief: Tigger 2/5
På 70-talet hade han en egen del i filmen men här tar han mindre plats. Han är lite smårolig, kanske framförallt när han försker få Eeyore att bli Tigger 2

Musical numbers: 3/5
En hel del rätt mysiga låtar som passar bra in i den mysiga stämningen i Hundred Acre Woods. Och Zooey Deschanel sjunger tre låtar vilket så klart är awesome!

Total: 4/5
På vissa sätt kan den här knappt timmeslånga filmen ses som en bagatell men den är så jäkla charmig och mysig och jag kan inte annat än att bara må bra när jag ser den. Storyn, som i grunden bara går ut på att Pooh är hungrig, är inte jättestark men det gör inte så mycket när filmen är så vacker, skojig och som varm som den här är. Winnie the Pooh är en film man blir glad av helt enkelt.


Next up: Nä nu är det slut. Åtminstone tills Wreck-it Ralph kommer senare i år. Det är för övrigt en film jag ser fram emot, den handlar om en bad guy från ett gammalt arkadspel som drömmer om att en gång få vara hjälte i ett tv-spel. Men just nu finns det som sagt inga fler Disney Classics. Vad ska man ta sig an för filmtittarprojekt härnäst tro? Förslag?

Kommentarer
Postat av: Mikael Nilsson

Jag gillar också Puh, så den här vill jag se. Angående nästkommande Disney-film vågar jag påstå att med det konceptet kommer det att bli en kultfilm hur dålig den än är.

2012-05-30 @ 01:29:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0