Planet of the Serkis

Har jag möjligtvis hittat lite motivation att skriva i den här bloggen igen? Vi får se, gör ett försök igen iaf.

En av filmerna som många, och även jag, ser fram emot mest av allt just nu är The Hobbit. Till slut blev det som tur är Peter Jackson som även gör "prequelen" till Sagan om ringen. Jag är lite skeptisk till Jackson efter vad han åstadkommit efter LOTR, hans King Kong-remake är jag inte alls förtjust i och 2009 års The Lovely Bones var väldigt blek, men trots det så skulle jag inte vilja att nån annan tar sig an min favorit av Tolkiens böcker (även om det vore intressant att se vad Guillermo del Toro hade hittat på.) So, inspelningen har dragit igång och allas vår favorit-hobbit Jackson (som numera inte ser lika mycket ut som en hobbit, for shame) bjuder oss på en liten video från starten:



Det tar bara 35 sekunder innan han förstör det hela litegrann för min del för jag kan inte tolka det på något annat sätt än att filmen kommer visas i 3D. För varje storfilm som kommer i 3D så blir jag mer och mer tveksam till tekniken, bara massa effektsökeri som inte tillför något särskilt, men man kan ju alltid se den i old fashioned 2D. Utöver det så blir man ju jäkligt sugen på filmen. Martin Freeman som Bilbo känns helt rätt castat, det ska bli intressant att se hur Persbrandt klarar sig och det skulle vara awesome om ryktena om att Spock (Leonard Nimoy) ska göra rösten till Smaug är sanna. Sen känns det bra att McKellan, Lee, Wood m fl återgår till sina roller. Även Andy Serkis kommer tillbaka som Gollum vilket tar mig in på den kommande Rise of the Planet of the Apes och min undran varför Serkis alltid måste vara med när det ska vara betydande motion-captured karaktärer med i filmer. Gollum, King Kong, kommande Tintin-filmen och nu ska han också vara Caesar i nya Apornas Planet-filmen. Visserligen bara fyra mo-cap-roller så jag överdriver ju säkert men när jag såg att han skulle vara med i denna så kändes det bara "han igen?" Anyway här är trailern:



Eftersom jag älskar original-Planet of the Apes från 68 och försöker till viss del ignorera alla uppföljare så tänkte jag när jag såg att filmen skulle komma att det kan ju vara lite intressant att se hur allt började. Lite kort research senare insåg jag dock att det här är en remake på 72 års Conquest of the Planet of the Apes, den fjärde filmen i den gamla serien. Trailern gör mig inte heller särskilt peppad för att se filmen tyvärr, den känns lite Michael Bay-ig och det är ju aldrig bra. En rolig sak i trailern dock; visst att regissören Rupert Wyatt är extremt oerfaren men det känns nästan lite taskigt att dom då istället skriver "From Weta Digital the visual effects company for Avatar". Jag brukar störa mig på när det står "Från producenterna av..." då det säger väldigt lite om filmen men det här tar ju priset. Säger ju ingenting om kvaliten förutom att det kommer vara fina effekter. Nä, Source Code är sommarfilmen jag längtar till, men mer om den någon annan gång kanske.

RSS 2.0