00-talets bästa spel: 5-1

Här kommer årtiondets fem bästa spel. Glöm inte plats 10-6!

#5
Baldur's Gate II: Shadows of Amn
Utvecklare: Bioware
Plattform: PC
Release: 24 september 2000
Bioware tar sin andra plats på listan och det med tidernas bästa traditionella RPG. Jag har aldrig klarat ut detta spel men jag tror nog att det är det spelet jag har påbörjat flest gånger. Allt är klockrent med detta spel; karaktärerna, musiken, miljöerna, speldesignen, ja allt helt enkelt. Dragon Age sägs vara den "spirituella" uppföljaren till Baldur's Gate II men jag är tveksam om det kommer upp i samma klass.



#4
Machinarium
Utvecklare: Amanita Design
Plattform: PC
Release: 16 oktober 2009
Jag har redan det mesta om detta spel redan så för att göra en kort sammanfattning så är det det charmigaste, gulligaste, mest värmande och fjärde bästa spelet på 00-talet.



#3
Call of Duty: Modern Warfare 2
Utvecklare: Infinity Ward
Plattform: Xbox 360
Release: 10 november 2009
Den adrenalinfyllda singleplayer-delen och den fulländade multiplayer-delen gör den 6:e delen i Call of Duty-serien till 2009 års bästa och decenniets tredje bästa spel.



#2
Bioshock
Utvecklare: 2k Games
Plattform: Xbox 360
Release: 24 augusti 2007
Modern Warfare i all ära men 00-talets bästa FPS är Bioshock! Men det känns som det är så mycket mer än ett FPS. En riktigt bra story med många twistar och den kusliga stämmningen i den fruktansvärt snyggt och detaljrikt designade undervattenstaden Rapture gör att man inte tänker på att största delen av spelet går ut på att man ska springa omkring och skjuta "splicers". Att man kan spruta in genetiska superkrafter som man kan använda vid sidan av dom traditionella vapnen gör även sitt till för att göra Bioshock unikt.



#1
Fallout 3
Utvecklare: Bethesda
Plattform: Xbox 360
Release: 30 oktober 2008
En hel del First-person shooters och Roll-playing games har letat sig in på listan och vad passar då bättre än att förstaplatsen innehas en blandning av båda. Fallout 3 är visserligen i grunden ett RPG-spel men skjutandet har en stor del i spelet. Vad som gör Fallout 3 så bra är dock storyn om pojken som tar sig ut från Vault 101, ett av många skyddsvalv som folk gömde sig i när atomkriget bröt ut. Mer eller mindre hela Washington DC med omgivning är ödelagt och extremt farligt. Spelet utspelas i ett parallelt 2277 där stilutvecklingen stannade runt 50-talet men den tekniska utvecklingen nått långt så retro-futurism är verkligen ordet för spelets utseende. En story som fångar en, stämning som hänför en och roligt skjutande gör detta till 2000-talets bästa spel!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0