Disney Classics #48: Bolt



Bolt (2008)

Good guy: Bolt 3/5
Bolt är, precis som Truman i The Truman Show, ovetande om att han är stjärnan i en TV-serie och tror således att han har de superkrafter han har i serien även på riktigt. Bolt är en trevlig karaktär framförallt när det börjar gå upp för honom att han bara är en vanligt hund och ska börja försöka bete sig som en sådan.

Bad guy: Hollywood 2/5
Förutom den elaka karaktären som finns i tv-serien i filmen så är det nog Hollywood som är närmast att vara bad guy. Produktionsbolaget bakom tv-serien är elaka genom att göra allt för att Bolt inte ska fatta att allt är fake. Men framförallt är det Pennys agent som är svinig då han försöker exploatera henne på alla möjliga sätt.

Love interest: Penny 2/5
Penny är Bolts motspelare och matte i tv-serien men det starka bandet dem emellan är genuint från båda parter så det är fint när de båda äntligen återförenas även om inte Penny är en särskilt rolig karaktär.

Comic relief: Rhino 2/5
En hamster som rullar omkring i en boll och är ett stort fan av superhunden Bolt borde kunna vara en rolig sidekick men är dessvärre inte det.

Musical numbers: 2/5
Var det några låtar i den här filmen? Jo det var det väl men de gjorde varken från eller till, som vanligt i de senaste filmerna. Dags att hyra in Phil Collins snart igen?

Total: 3/5
Efter en smått awesome inledande actionsekvens så är filmen ganska trevande men den tar sig efterhand och blir riktigt hygglig efter att Bolt inser att han inte är någon superhund. Även om filmen till viss del känns som en blandning av typ alla Pixars filmer så gillar jag idén och den utförs på ett helt ok sätt, hade gärna sett lite mer/bättre komiska inslag dock.


Next up: The Princess and the Frog

Kommentarer
Postat av: Mikael Nilsson

Hm, I am intrigued.

2012-05-17 @ 13:43:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0