Disney Classics #45: Home on the Range



Home on the Range (2004)

Good guy: Maggie 1/5
Maggie är en ko som vunnit utställningar och vänder upp och ner på livet på rangen Patch of heaven. Maggie är också en irriterande och jobbig huvudkaraktär.

Bad guy: Alameda Slim 1/5
Även den stora skurken är rätt irriterande och jobbig. Till en början verkar han ganska bra som bad guy och inledningen till hans låt är ganska lovande. Sen börjar han joddla och allt är downhill därifrån. Hade hellre sett att Wesley och/eller Rico fått mer plats i filmen då dessa två har större skurkpotential.

Love interest: Mrs Calloway & Grace 1/5
Inte så mycket kärlek i denna film men de två nästan-huvudkaraktärerna är iaf älskade av hon som sköter farmen de bor på. De två korna är som det mesta med denna film inte på något sätt nyskapande och allmänt tråkiga.

Comic relief: Willie Brothers 1/5
Lite oklart egentligen vem som egentligen är comic relief i denna film, dels för att många tar sig an rollen och dels för att ingen lyckas. Ett skämt i filmen är rätt roligt dock och det står Alameda Slims hjälpredor, och tillika trillingarna, Willie Brothers för.

Musical numbers: 2/5
Några halvcatchiga låtar med countrytema men overall så är det inte mycket att hurra för.

Total: 1/5
Det känns verkligen som ingen inblandad i denna film ens försökte, verkar inte ligga någon ansträngning bakom Home on the Range. Storyn är gjord till döds, karaktärerna är för många och engagerar inte, animeringen är ful och känns halvfärdig, skämten är billiga och snudd på pinsamma. Sammanfattningsvis så är detta en av Disneys sämsta filmer, nudd på Dinosaur-klass faktiskt.


Next up: Chicken Little

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0