Disney Classics #47: Meet the Robinsons



Meet the Robinsons (2007)

Good guy: Lewis 3/5
För att vara en barnkaraktär voicad av ett barn i en Disneyfilm så är huvudkaraktären i denna film helt ok. Det supersmarta, föräldralösa barnets historia om hur han letar en familj är ganska fin.

Bad guy: Bowler Hat Guy 4/5
Ett av de bästa bad guy-utseendena någonsin, så over the top. Hans blandning av att vara riktigt elak och samtidigt riktigt silly är väldigt underhållande.


Love interest: Franny 2/5
Mr Robinsons fru och mamma till Lewis nyfunna vän Wilbur är en godhjärtad figur som dessutom lyckats dresserat ett gäng grodor till att bli ett fullfjädrat big band.

Comic relief: The Robinsons 3/5
Resten av familjen Robinson är också underhållande, för det mesta iaf. Roligast är nog tvillingarna Uncle Spike och Uncle Dimitri och även Adam West som Uncle Art. En kul detalj är också att Wilbur säger att hans pappa ser ut som Tom Selleck när Lewis frågar och att det sen är Tom Selleck som gör rösten när väl Mr Robinson gör entré i filmen.

Musical numbers: 2/5
Kommer inte ihåg någon låt från filmen även fast jag såg den alldeles nyss och det säger väl det mesta. Danny Elfman står för musiken i övrigt och det är ju bra.

Total: 3/5
Hade väldigt låga förväntningar på den här filmen och kan inte annat än säga att jag blev väldigt positivt överraskad. Storyn och filmen är väl inte så mycket mer än ok, visst det är som sagt en fin story men kanske inte så originell. Däremot gillar jag hur filmen ser ut, datoranimation funkar mycket bättre här än i Chicken Little och framtidsvisionen är färgsprackande och mysig. Men framförallt tycker jag att Meet the Robinsons är underhållande. Roliga karaktärer, roliga skämt, mycket är galet och löjligt men aldrig "barnsligt löjligt" utan "roligt löjligt". Disney kommer nästan upp i Pixars nivå här, t o m bättre än vissa Pixar-filmer kanske.


Next up: Bolt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0