Disney Classics #41: Atlantis: The Lost Empire



Atlantis: The Lost Empire (2001)

Good guy: Milos James Thatch 3/5
Den nördige hjälten uppskattar man ju ofta. Lingvisten Milos är ju inte särskilt bra på att slåss eller så men han fixar det mesta ändå. Duktig på att hålla andan under vatten dessutom. Voicas bra av Michael J Fox

Bad guy: Commander Lyle Tiberius Rourke 2/5
Ganska elak och girig och allmänt skurkaktig i filmens andra halva men Rourke är ändå ingen särskilt minnesvärd skurk.

Love interest: Kidagakash "Kida" Nedakh 3/5
Finns inte särskilt mycket att säga om Kida egentligen, eller jo hon blir nån freaking gudliknande figur efter ett tag. Massa snack om kristaller och diverse som jag inte fullt ut hängde med i p g a trötthet men vad jag kunde få ut av det så blev Kida rätt awesome.

Comic relief: Sweet, Vinny & Co 3/5
Teamet som Milos blir en del av i jakten på Atlantis innehåller en del roliga karaktärer, framförallt Sweet och Vinny. Sweet är den snabbpratande och rätt roliga doktorn ombord på expeditionen men det är demolition experten Vincenzo Santorini. En ganska lågmäld italienare som har en skojig, rätt torr humor. Mycket improvisation tydligen från röstskådespelaren.

Musical numbers: 1/5
Skulle sätta en nolla då det inte är några låtar i själva filmen men sen kom en bedrövlig sång under eftertexterna och det får bli en etta istället.

Total: 3/5
Atlantis har fått ganska mycket oförtjänt skit verkar det som. Visst den är inte alls som andra Disney-filmer men för det är den inte dålig. Dels känns denna som den är riktad till lite äldre tittare, den känns lite mer vuxen på nåt sätt. Sen så är animationen rätt egen detta tack vare att man tog hjälp av Hellboy-skaparen Mike Mignola och det ger filmen en lite serietidnings-look. Även om filmen hade kunnat gjorts ännu bättre så är det ganska befriande att se nåt från Disney som inte är så Disney. Starka karaktärer, ett bra äventyr och några riktigt spännande action-scener gör att det blir en klar trea i betyg.


Next up: Lilo & Stitch

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0