Point-and-Click #3: Broken Sword II: The Smoking Mirror

 
Titel: Broken Sword II: The Smoking Mirror
År: 1997
Utvecklare: Revolution Software
 
Ett halvår efter första spelet så besöker George och Nico en professor som kanske kan berätta något om en Maya-artefakt som Nico fått tag på. Professorn syns inte till och istället blir Nico kidnappad och George bunden i ett brinnande hus. Efter att båda klarat sig så leder denna incident till en resa till centralamerika och letandet efter ett mystiskt företag som ligger bakom kidnappningen och svaret på vad artefakten är till för.
 
Story: 3/5
Charles Cecil, som även gjorde första spelet, går här ifrån tempelherre-temat och det blir tyvärr inte riktigt lika bra. Det är återigen en för det mesta ganska spännande berättelse men den är inte riktigt lika fokuserad som sin föregångare.
 
Huvudkaraktär: 3/5
George Stobbart kör väl på i samma stil som i första spelet det som är nytt här är att Nico flyttats upp till huvudkaraktär också. Hon är ett bra komplement till George och deras samspel får en större roll i detta spel vilket är trevligt
 
Biroller: 2/5
Broken Sword 2 har betydligt färre starka karaktärer än vad första spelet har. Några kommer tillbaka och de är ganska trevliga men de flesta nya karaktärerna har potential att vara intressanta men lyckas aldrig riktigt slå igenom. Framförallt är detta spels skurk, Karzac, inte alls i närheten av Khan vilket är trist.
 
Grafik: 4/5
Ser mer eller mindre identiskt ut som ettan, lika vackert alltså. De nya sydamerikanska miljöerna är färgrika och vackra.
 
Svårighetsgrad: 3/5
Det var längesen jag spelade BS2 och det här var första gången jag spelade den ett år gamla remastrade versionen. Precis som första spelets nyutgåva så har det blivit lättare, att man kan dö har även här tagits bort (vad det verkar) och ett alldeles för svårt skogs-labyrint-pussel har förenklats (vilket iofs är bra). Kom inte ihåg alla pussel så jag fick faktiskt ta till det nya hintsystemet några gånger.
 
Total: 4/5
Broken Sword 2 är ju inte lika bra som ettan men om man inte ska jämföra utan se det som ett eget spel så kan det inte få något annat än en fyra i betyg. Gameplay-mässigt och grafik-mässigt så är det minst lika bra som första spelet men det faller lite på att storyn inte riktigt är så fokuserad och bra och att sidokaraktärerna inte är så minnesvärda. Riktigt spelvärd uppföljare är det i vilket fall som helst.
 
          
 
 
Next up: Inte bestämt om det blir 3:an (som inte är så bra), om jag ska ta itu med Monkey Island-serien eller om jag ska testa något nyare spel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0