Top 100 2011: 51-60

Halvvägs i och med denna delen. Fortsättning följer senare ikväll

60. The Drums - Money (Portamento)
Samma problem som med tidigare nämnda Erland & The Carnival. The Drums släppte sin debut 2010 och ett år senare, strax efter att bandet var nära att splittras, kom andra albumet. Förutom Money, som håller samma höga klass som första skivan, så är Portamento faktiskt en väldigt tråkig LP.

59. Explosions in the Sky - Trembling Hands (Take Care, Take Care, Take Care)
En av dom bästa spelningarna på 2011 års Way out west var EITS. Trummisen och dom tre gitarristerna klev på scenen, ena gitarristen sa "Hello, we are Explosions in the Sky" sen spelade dom sina 5-6 låtar, sa "Thank You" och gick av scenen igen. Vissa band behöver bara musik för att visa hur fantastiska dom är. Explosions in the Sky är ett sådant band.

58. Holy Ghost! - Wait and See (Holy Ghost!)
Under sommaren fick jag nåt ryck och upptäckte massa electropop-band och Holy Ghost! var ett av dom. New York-duon hade gjort ett gäng remixer tidigare men 2011 kom deras självbetitlade debutalbum. En trevlig skiva där bästa låten är denna.

57. The Go! Team - The Running Range (Rolling Blackouts)
The Go! Team står väldigt högt upp på listan över band jag vill se live, Brighton-bandet har en fantastisk energi i sina låtar och jag skulle gärna se hur dom överför den till en scen. Älskar framförallt verserna i The Running Range för övrigt.

56. Serenades - Birds (Criminal Heaven)
Markus Krunegård + Adam Olenius från Shout Out Louds = Sant. Dom två fantastiska sångarna gaddade ihop sig och skapade Serenades. Resultatet är ganska mixat men stundtals väldigt bra som i den vackra Birds till exempel.

55. MUTEMATH - Prytania (Odd Soul)
En av årets trevligaste upptäckter för min del är MUTEMATH i och med deras tredje album Odd Soul. Prytania, och MUTEMATH överhuvudtaget, låter lite som 60tals-progrock blandat med 70tals-hårdrock men samtidigt modernt. Jag älskar det i alla fall.

54. Architecture in Helsinki - Contach Hight (Moment Bends)
Man gillar ju glad, gullig indiepop och är det lika bra som Architecture in Helsinki så kan man inte annat än älska det. Bandet är faktiskt inte från Finland utan Australien och detta är deras fjärde album vilket var det som fick mig att börja lyssna på dom. Contact High's refräng sätter sig verkligen direkt i huvudet.

53. Does It Offend You, Yeah? - John Hurt (Don't Say We Didn't Warn You)
Apropå den fantaaastiska The Black Cauldron som jag såg för några dagar sedan där John Hurt gjorde rösten till skurken. Han borde verkligen vara mer nöjd med att ha lånat ut sitt namn till den här underbara låten istället för att ha varit med i den katastrofen till Disneyfilm.

52. Handsome Furs - When I Get Back (Sound Kapital)
Kanadensiska Wolf Parade figurerade en del på förra årets lista. I år får åtminstone frontfiguren Dan Boeckner vara med på en plats på listan. Tillsammans med sin fru så har han bandet Handsome Furs som 2011 släppte sitt tredje album och inledande spåret When I Get Back är riktigt bra.

51. The Wombats - Our Perfect Disease (This Modern Glitch)
Let's Dance To Joy Division var sinnessjukt stor för några år sedan och är fortfarande väldigt populär trots att Liverpool-bandet nu släppt sitt andra album. Ett album som är riktigt bra och fortsätter i samma spår som föregångaren. Öppningsspåret är bland annat riktigt bra.


Spotify

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0