Disney Classics #25: The Black Cauldron

Näst längst tid mellan två Disney classics and this is what they came up with?

The Black Cauldron (1985)

Good guy: Taran 1/5
Disney är inte känd för att ha fantastiska huvudkaraktärer men Taran är kanske den mest irriterande så här långt. Han gnäller hela tiden om att han vill vara en krigare istället för assisterande grisskötare men faktum är att han inte kan särskilt mycket. Tur eller hjälp från andra för honom framåt på äventyret.

Bad guy: The Horned King 4/5
Filmens enda behållning! Måste vara den Disneyskurk som ser överlägset läskigast ut, jag kommer knappt våga sova inatt. Förutom att vara allmänt menacing så lyckas han skapa en armé av återuppväckta skelett, pretty awesome. Hade det inte varit för hans riktigt lama sorti så hade han fått en 5:a. Voicad av John Hurt för övrigt.



Love interest: Eilonwy 1/5
Något känns lite off med Eilonwy men jag vet inte riktigt vad. Kan det vara namnet? Kan det vara att det känns som hon dyker upp från ingenstans hela tiden? Kan det vara för att hon inte gör nånting vettigt i filmen?

Comic relief: Gurgi 1/5
Om Taran är irriterande så är det ingenting i jämförelse med Gurgi. Gurgi är något slags djur, vad kan nog ingen förklara, som springer om kring och är feg, talar om sig själv i tredje person och är allmänt störande. Och den rösten, gaah I wish it could be unheard. När Gurgi till slut offrar sig själv och kastar sig i den magiska kitteln tänker jag bara "good riddance", tyvärr så är det ju en Disneyfilm så han överlever ändå till allas besvikelse.

Musical numbers: 0/5
What's this? En Disneyfilm utan sång? Ja faktiskt. Musiken i filmen är det väl inget fel på men inga sångnummer återfinns så jag kan inte sätta något betyg.

Total: 1/5
"Seven years in the making..." då hade väl Disney ändå kunnat gjort något bättre? Om man räknar bort alla episodfilmerna så är den här överlägset sämst. Lite konstigt för den känns ganska lovande, postern är lovande, introt är lovande, skurken är cool men skenet bedrar tyvärr. Filmen är fult animerad, har irriterande karaktärer och en ganska ofokuserad story. Jag förstår verkligen varför ingen känner till/kommer ihåg den här filmen.


Next up: The Great Mouse Detective

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0