Disney Classics #37: Tarzan



Tarzan (1999)

Good guy: Tarzan 3/5
De flesta känner väl redan till storyn om pojken som föds upp av apor i djungel och jag gillar hur apornasa son framställs i Disneys version. Han är ju rätt badass ändå men framförallt tycker jag om hans charmiga försök att bli människa.

Bad guy: Clayton 2/5
En rätt tam bad guy måste jag säga, bara väldigt girig och lite sliskig. Pluspoäng för den relativt brutala död han går till mötes.

Love interest: Jane 3/5
Jane är likt huvudkaraktären en ganska så charmig figur. Bra voicad av Minnie Driver och ja det finns kanske inte så mycket att säga om Jane egentligen men jag tycker hon är helt ok.

Comic relief: Terk & Tantor 2/5
Inte så humoristiska men det är väl ändå Tarzans bästa vänner, apan Terk och elefanten Tantor, som agerar comic relief i denna film. Janes pappa kanske också borde höra hit. Ingen av de tre är jätteroliga men de är ändå tre godkända karaktärer.

Musical numbers: 2/5
Den som står för låtarna i Tarzan är som bekant Phil Collins och även om ingen av sångerna är hemska så är de bara väldigt Phil Collins-iga och det gillar jag väl sådär lagom mycket.

Total: 3/5
Jag tycker att Tarzan är en småtrevlig film. Jag vet inte riktigt varför för den kanske inte är så märkvärdig egentligen men jag lät mig charmas av karaktärerna och av själva storyn, det var nästan så att man fick en klump i halsen vid vissa emotionella scener. Utöver det är så är den väldigt välgjord, otroligt snygg och många intensiva jaktsekvenser. Detta gör att även om filmen inte är så märkvärdig så är det en underhållande 1 ½ timme man bjuds på.


Next up: Fantasia 2000

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0