Bio: Carnage



Quizvinst gav biobiljett vilket ledde till att Carnage sågs på Bio Roy.

Roman Polanskis film, baserad på en pjäs av Yasmina Reza, utspelar sig under en eftermiddag hemma hos Michael och Penelope Longstreet (John C Reily & Jodie Foster) som har besök av Alan och Nancy Cowen (Christoph Walz & Kate Winslet) för att diskutera deras söner som har hamnat i bråk med varandra. De två paren kommer inte direkt överens med varandra och diskussionen blir allt mer out of hand ju längre kvällen lider.
Jag gillar små filmer av den här typen med få roller och en historia som nästan uteslutande utspelas i ett rum, 12 Angry Men och Glengarry Glen Ross är två lysande exempel. Carnage är inget undantag även om denna film kanske inte riktigt håller enda in i mål. Storyn är kanske inget speciellt och karaktärerna är lite smått stereotypa men det finns ändå något slags djup i berättelsen även om inte filmen går in så hemskt mycket på det. Stundtals väldigt rolig film är det iaf och framförallt är den väldigt välspelad och det är just i skådespelarnas insatser som filmens stora behållning. Winslet och Foster är bra, Reily är riktigt bra (kul att se honom göra en lite seriösare film igen) men det är ändå Christoph Waltz som briljerar mest. Hans gestaltning av den översittande, upptagne advokaten Alan är verkligen genialisk och är den av de fyra karaktärerna som håller hela vägen även efter alkoholen börjar komma in i bilden. För det är där någonstans jag tycker att filmen tappar lite i kvalitet. Andra halvan av filmen är fortfarande rätt rolig men inte alls lika bra som första halvan då karaktärerna fortfarande försöker hålla god min trots att stämningen mellan paren inte är på topp.
Carnage är inget mästerverk men är trots allt en bra och rolig film och är värd att se för skådespelarna i allmänhet och Waltz i synnerhet.

7/10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0