Top 100 2011: 81-90

Som sagt när jag kommer igång så går det ganska snabbt.

90. Cut Copy - Pharaohs & Pyramids (Zonoscope)
Australiensiska Cut Copys tredje LP blev lite av den sena vinterns/tidiga vårens album när den kom i februari. Framförallt första halvan av skivan är svinbra en av låtarna där är Pharaohs & Pyramids som nästan känns som två bra låtar i en.

89. Noah and the Whale - L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. (Last Night on Earth)
Varje gång jag lyssnar på Noah and the Whale så förstår jag inte riktigt varför jag inte lyssnar mer på Londonkvartetten. Dom är ju bra och mysiga. Deras senaste album, det tredje i ordningen, är kanske inte det bästa men första singeln L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. är väldigt, just det, bra och mysig.

88. Peter Bjorn and John - Breaker Breaker (Gimme Some)
Det är snart sex år sedan superhiten Young Folks kom och det känns som det inte snackats så mycket om PB&J efter det. Faktum är att svenska trion släppt tre album efter 2006 års Writer's Block och framförallt förra årets Gimme Some är riktigt bra svensk pop. Breaker Breaker är en liten snabb och glad låt.

87. Little Dragon - Ritual Union (Ritual Union)
Ett bra svenskt popår har det varit utan tvekan och äntligen har Little Dragon från Göteborg fått lite uppmärksamhet även på hemmaplan med sitt tredje album. Med inledande titelspåret gör bandet något dom är så bra på, får något som inte känns så speciellt att låta väldigt speciellt. Ganska enkelt att det blir så med Yukimi Naganos fantastiska röst dock.

86. The Go! Team - Ready To Go Steady (Rolling Blackouts)
Upptäckte den här skivan på vårkanten och den var helt perfekt för årstiden. Man kan nästan känna tussilagodoften från högtalarn och man blir sprudlande glad till The Go! Teams något säregna och genreblandande musik.

85. Friendly Fires - Blue Cassette (Pala)
Kanske årets refrängstarkaste album för är det nåt engelska Friendly Fires kan så är det refränger. Detta märker man på den fjärde singeln från deras andra album.

84. The Black Keys - Dead and Gone (El Camino)
The Black Keys fick till slut sitt stora genombrott ifjol med deras sjätte skiva Brothers och hamnade som bäst på en 22a plats med låten Tighten Up på min lista för 2010. Årets album, som inte kom förrän i december, är ännu bättre än Brothers och jag hade nästan kunnat ta med alla låtar på listan. Så blev det inte men en som är med är Dead and Gone som är ruggigt bra.

83. Yelle - Que veux-tu (Safari Disco Club)
Lite franska har väl ingen dött av? Även om man inte har någon aning om vad dom sjunger om så är det svårt att inte älska den här extremt glada franska popen. Den här låten är från andra albumet från gruppen som slog igenom 2007 med Ce Jeu.

82. Jens Lekman - Waiting for Kirsten (An Argument with Myself)
För det första hur kan man inte älska en textrad som "With a folköl and an eveningpaper"? En fin låt med en ännu finare historia bakom den. Blev välkänt att Kirsten Dunst var i Göteborg under Way Out West 2010 och att hon blev nekad att komma in på baren Kino en kväll. Samma kväll var starstruck Jens på jakt efter henne för att hon hade nämnt honom i någon intervju, dock utan lycka. Gullig låt och gullig text.

81. Does It Offend You, Yeah? - We Are the Dead (Don't Say We Didn't Warn You)
Ett av dom bästa bandnamnen! Bandet skulle döpa sig själv och bestämde sig för att ta det första som sades på TV. "My drinking. Does it offend you, yeah?" sa David Brent från The Office när dom satte på TV:n och så gick det alltså till. Inledande låten på deras andra skiva är ungefär lika awesome som den historien.


Nä nu blir det nog att vänta till imorgon för nästa del. Listan på Spotify

Kommentarer
Postat av: Mathias

Waiting for Kirsten. Fantastisk.

2012-01-10 @ 22:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0