Disney Classics #29: The Rescuers Down Under

Where eagles glow and men plunder


The Rescuers Down Under (1990)

Good guy: Bernard 3/5
Ännu större hjälte i denna film då han får slåss mot sin egen osäkerhet, skurken samt en rival om Bianca. Till slut räddar han allt och alla och får dessutom gifta sig. Well done, Bernard, Well done. Pojken Cody är ju typ main good guy också, en väldigt overklig karaktär och då tänker jag inte på att han kan tala med djur utan att ingen varelse i världen kan vara så orädd som han är.

Bad guy: Percival C. McLeach 3/5
Inte lika psykiskt galen som sin företrädare Medusa men minst lika girig och kallblodig som få. Under filmens gång kastar denna elaka jägare en mängd knivar mot den kidnappade Cody, försker slänga ner honom i en gigantisk ravin och inte minst en hårsmån från att lyckas mata honom till krokodiler. George C Scotts röst passar dessutom utmärkt.

Love interest: Miss Bianca 1/5
Precis som i första filmen så gör Bianca fan ingenting. Hon är faktiskt ännu jobbigare i den här filmen. I ettan ville hon bara mysa med Bianca men i den här filmen, när Bernard till och med är på väg att fria, bryr hon sig knappt om Bernard alls och svansar bara efter den Steve Irwin-liknande känguru-mus-hybriden Jake. Vilken bitch!

Comic relief: Wilbur 2/5
Orvilles bror Wilbur har tagit över flygbolaget Albatross Air. I stort sett likadana är de båda fåglarna men Wilbur kanske är lite roligare, lite tack vare att John Candy gör rösten. Wilbur får mer plats än vad Orville fick iaf.

Musical numbers: 0/5
Precis som med The Black Cauldron så har denna film inga musiknummer. Lite lustigt med tanke på hur musikaliska filmerna kring den här tiden var.

Total: 2/5
Pretty much samma som The Rescuers bara att handlingen har flyttat till Australiens Outback. En girig, elak figur kidnappar en unge för att använda denne till att få tag på en "skatt", i detta fall en gyllene örn (som för övrigt är dubbelt så stor som en albatross). Ok film ändå men som sagt lite för mycket upprepning även om karaktären Jake the douchebag har tillkommit. Första typ datoranimerade Disneyfilmen och den är faktiskt riktigt snygg. Avslutningsvis en fråga: Vad fan hände med alla djur som McLeach hade spärrat in? Ingen bryr sig om dem på slutet så jag antar att de ruttnade bort. Tragiskt.


Next up: Beauty and the Beast

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0