Disney Classics #27: Oliver & Company

Oliver Twist med en twist.


Oliver & Company (1988)

Good guy: Oliver 2/5
Söt kattunge som ändå klarar av en del saker faktiskt. Trots det en gansak menlös huvudkaraktär som sig bör när det är Disney.

Bad guy: Mr Sykes 3/5
Ser ganska skräckinjagande ut annars är han en ganska typisk lånehaj/kidnappare utan större mål känns det som. Pluspoäng för en av de brutalaste dödarna i någon Disneyfilm. Efter att hans båda elaka dobermanns blivit elektrifierade på tunnelbanespåret så frontalkrockar Sykes sin bil med ett tunnelbanetåg i en våldsam explosion.

Love interest: Georgette 1/5
Den snobbiga hunden som blir kär i den lille Tito är en ganska jobbig karaktär. Eller den är mest bara tråkig. Rivaliteten som uppstår med Oliver hettar aldrig riktigt till.

Comic relief: Tito 1/5
Tidigare nämnda Tito är en hispanic tuffing i miniatyr. Är lite smårolig till en början men en minut senare önskar man mest att han håller käften.

Musical numbers: 1/5
Inledningslåten är bedrövlig och väldigt daterad late 80s-pop och så fortsätter det till stor del genom filmen. Billy Joel, som gör rösten till gängledaren Dodger, sjunger två av dem och det säger väl det mesta. Bette Midler som Georgette har ett sångnummer som är ok men det överskuggas av den inte lika smickrande 80tals-smörjan.

Total: 2/5
Disney's version av Oliver Twist alltså men med hundar och katter i New York. Filmen är inte direkt dålig men den är långt ifrån minnesvärd. Många karaktärer är ganska trevliga, storyn är ok och den har en hyfsat bra jakt i slutet men ändå blir helhetsintrycket ett "meh" kombinerat med en axelryckning.


Next up: The Little Mermaid

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0