Disney Classics #8: Make Mine Music

Typ Fantasia fast med, för sin tid, lite modernare musik.



Make Mine Music (1946)

Good guy: Willie the Whale 2/5
*SPOILER ALERT* Huvudpersonen hämtar jag från sista segmentet i filmen, det om den operasjungande valen Willie, en val som kan sjunga i både tenor, baryton och bas. Samtidigt! En operadirektör tror att valen har slukat en operasångare och vill rädda denne genom att döda valen. Medan Willie tror han sjunger audition för direktören drömmer han sig bort till dom stora operascenerna tills allt får ett abrupt slut då direktören harpunerar valen. Detta måste vara den enda disney-filmen som slutar med att en huvudperson dör även om dom försöker göra det ok genom att berätta att han nu sjunger i himlen.

Bad guy: The wolf 2/5
Nej det blir inte tidigare nämnda operadirektör utan vargen från segmentet Peter & the Wolf som är baserad på en gammal rysk musikalisk saga. Vargen är stor, har crazy ögon och äter upp ankan Sonia som är kompis med huvudkaraktären Peter (tror man iaf, på slutet visar det sig att ankan inte alls blev uppäten).

Love interest: Alice Bluebonnet 1/5
Kommer från ett segment som består av en låt om kärleken mellan två hattar, Johnny Fedora och Alice Bluebonnet. Trist.

Comic relief: Sasha, Sonia & Ivan 1/5
Tillbaka till Peter & the Wolf där Peters kompisar fågeln Sasha, ankan Sonia och katten Ivan får stå för det komiska. Lyckas väl sådär.

Musical numbers: 2/5
Filmen består ju alltså av en mängd på ett eller annat sätt musikaliska segment. Många är tråkiga men Benny Goodman har ett par goa låtar med och det är ganska imponerande med Nelson Eddy som gör alla operasångröster, från Sopran till Bas, i Willie the Whale.

Total: 2/5
Detta är den första av Disneys fyra "Package films" som skapades under WW2 då studion var kort om folk pga kriget. Det blev bara halvklara idéer som buntades ihop till långfilmer. Filmen får en mycket svag tvåa. Den är bättre än de två tidigare utflykterna till Sydamerika men bara tack vare Peter & the Wolf och Willie the Whale som jag tycker är två ganska trevliga delar. Däremellan är det däremot oftast trist.


Next up: Fun & Fancy Free

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0