Disney Classics #3: Fantasia

Om det var svårt att fylla i kategorierna på Pinocchio så blir det ännu tuffare med denna då det inte ens är en riktig film utan sju experimentella musikvideos.



Fantasia (1940)

Good guy: Mickey Mouse 2/5
Inte så mycket good guy som main guy. Inte så mycket main guy heller egentligen då han bara förekommer i ett segment. Posterboy för filmen är han ju vilket fall som helst och det får duga. Musse Pigg har aldrig sett bättre ut än i sin röda talar och sin blåa trollkarlshatt (som han visserligen snott från sin mästare, so much for the good guy)

Bad guy: Chernabog 3/5
Även känd som Satan, kan ju inte bli så mycket mer bad guy än så och djävulen ser väldigt skräckinjagande ut i denna filmen. Figurerar i det sista, och kanske det bästa, segmentet.



Love interest: Halv-/helnakna kentaurer 1/5
Den enda kärleken som finns i den här filmen är den som ett gäng cupids framställer hos de mer eller mindre avklädda kentaurerna i det femte segmentet.

Comic relief: Orkestern 2/5
Finns ingen utpräglad comic relief i något av segmenten så vilken tur att orkestern som vi får se mellan dom olika delarna kan "skoja" till det, dels genom att med den torraste orkesterhumorn jamma på en liten skämtsam truddelut direkt efter pausen men framförallt när en killes klockspel helt random välts över honom.

Musical numbers: 4/5
Även om det är mest sånger jag tänker på när det kommer till den här kategorin så är ju trots allt hela Fantasia ett musical number och i majoriteten av avsnitten så är det riktigt snyggt arbete mellan animationen och dom klassiska styckena.

Total: 3/5
Kul att se hur dom vågade experimentera med musik och animering i långfilmsformatet, för övrigt den enda Disney-filmen som är över två timmar. För det mesta funkar det bra men det blir lite utdraget trots allt. Snyggt är det iaf, hade nog varit bättre om man hade fått uppleva den på bio.


Next up: Dumbo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0