Disney Classics #2: Pinocchio

Lite svårt att redovisa dom olika kategorierna för denna film men jag gör ett försök:



Pinocchio (1940)

Good guy: Pinocchio 2/5
Precis som Snövit så är denna films huvudkaraktär naiv och blåst. Till Pinocchios försvar ska dock sägas att han är en liten pojke. GJORD AV TRÄ! What's your excuse Snövit? Trots det är han inte så jättekul den där italienaren.

Bad guy: The Coachman 1/5
Egentligen kanske Honest John är the main bad guy men t o m han är rädd för The Coachman och tycker att denne kanske går över gränsen. The Coachman är också helt klart elakare; han kidnappar massa dumma ungar, skeppar dom till Pleasure Island, låter dom röka, supa, slåss och leva jävel tills dom slutligen förvandlas till åsnor som han kan skicka till arbete i gruvor. Elakt! Men han får bara en etta i betyg för att han trots allt har en så liten roll i filmen.

Love interest: Geppetto 2/5
Nej nej nej jag läser inte in någon typ av pedofili i den här filmen men i brist på något riktigt Love interest så tänkte jag att jag får gå på kärleken mellan en far och hans son. Geppetto är hur som helst en rätt mysig farbror med coola klockor.

Comic relief: Jiminy Cricket 1/5
Återigen svårt att välja. Geppettos katt Figaro gör för lite och samma med Honest Johns medhjälpare Gideo (också en katt) så Jiminy Cricket, eller Benjamin Syrsa, får representera komiken. Tyvärr så är han som den där kompisen som alla har som ständigt försöker säga små lustiga saker men som ingen skrattar åt. Dessutom så verkar han behöva få ligga, big time. Otaliga träfigurer som han desperat spanar in och han försöker också få till det med fen verkar det som.

Musical numbers: 2/5
When You Wish Upon a Star vann en oscar för bästa låt och ja den är ju fin. I've Got No Strings är också rätt bra men annars är det inte så mycket mer värt att nämna.

Total: 3/5
Inte så bra betyg i de olika kategorierna men jag tycker filmen är bra ändå. Snäppet bättre än Snövit faktiskt. Mycket crazy shit som pågår i filmen, det självklara såklart att en marionettdocka börja leva men också att barn förvandlas till åsnor, Geppetto hamnar inuti en val och att Jiminy Cricket, Honest John (en räv) och Gideo beter sig som människor då inga andra djur i filmen gör det, men man gillar ju det absurda. Mycket moralkakor i denna film givetvis men jag tycker att den kommer undan med det utan att det blir alltför sliskigt. På slutet blir det också ganska spännande faktiskt.


Next up: Fantasia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0