Disney Classics #13: Alice in Wonderland



Alice in Wonderland (1951)

Good guy: Alice 2/5
Finns inte så mycket att säga om henne egentligen. Plus ska hon ha som lyckas drömma all denna craziness. (oops spoiler)

Bad guy: Queen of Hearts 2/5
Känns ganska så jolly för att vara bad guy, verkar mest vilja spela krocket, med flamingos som klubbor och igelkottar som klot bör tilläggas dock. Hon tappar dessutom humöret väldigt lätt och har en förkärlek för halshuggningar. Hon är nog ganska elak ändå.

Love interest: King of Hearts 3/5
Då det är brist på kärlek för hjälten så får jag helt enkelt ta skurkens love interest för en gångs skull. Inte för att det är så mycket kärlek mellan dom båda men dom verkar ju vara gift åtminstone. Jag gillar kungen i alla fall. Han är väldigt hunsad men försöker få någon slags ordning i kaoset som drottningen skapar utan att göra alltför mycket väsen av sig.

Comic relief: Alla andra karaktärer 2/5
Alice stöter på en mängd udda karaktärer i Underlandet. Vissa är roliga, andra är störda och vissa är mest störande. Cheshire Cat och The Dodo (som står för repliken "Ahoy! And other nautical expressions!") hör till favoriterna medan man vill att scenen med Mad Hatter och March Hare bara ska ta slut efter ett tag.

Musical numbers: 3/5
Många låtar avverkas i denna film och ganska många av dom är rätt skoj. Gillar framförallt the Dodos inledande två små sångnummer.

Total: 2/5
Svårt att betygsätta denna film. Man gillar ju det absurda och fantasifulla för det mesta men ibland så blir det lite för mycket ibland och det faktum att det inte finns någon story drar betyget något. Mycket stark tvåa eller svag trea, vad låter bäst? Äh, kör på en stark tvåa.


Next up: Peter Pan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0