Disney Classics #10: Melody Time

Typ som Make Mine Music fast sämre



Melody Time (1948)

Good guy: Pecos Bill 2/5
Sista segmentet i denna film om den extremt skickliga cowboyen Pecos Bill är det bästa fast titelfiguren är kanske inte så minnesvärd. Han får pluspoäng för att han rullar en cigarett enbart med tungans hjälp och tänder den sedan med en blixt han fångar med händerna detta samtidigt som han rider en tornado.

Bad guy: Aracuan Bird (igen) 1/5
Den dryga fågeln gör comeback i ett segment om Samba som jag gisssar blev över från de tidigare Sydamerika-filmerna. Här är Aracuan inte lika rolig. Några hyss kommer han med men väldigt blekt gästspel. Gör inte ens sitt trademark-läte.

Love interest: Slue-Foot Sue 2/5
Pecos Bills kärlek gör en grandiös entré ridandes på en fisk och  hongör sorti genom att studsa till månen. Det måste ju vara värt nånting.

Comic relief: Metafor-killen 1/5
Finns ingen utstuderad comic relief i denna film så jag väljer en av berättarna av Pecos Bill-delen. Han kommer med två härliga metaforer: "Homeless as a poker chip" och "Hungry as a woodpecker with a headache"

Musical numbers: 1/5
Inga speciella låtar värda att nämnas.

Total: 1/5
Bara sista delen med Pecos Bill som är ok annars ytterligare en film fylld med rätt trista segment och sångnummer. Som tur är är det den sista. Åtminstone fram till Fantasia 2000.


Next up: The Adventures of Ichabod and Mr. Toad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0