Disney Classics #20: The Aristocats

A man walks into a talent agent's office and says that he has an act... Nä just det, The AristoCATS var det ju.



The Aristocats (1970)

Good guy: Thomas O'Malley 2/5
Katternas svar på The Tramp. Dock lite smidigare och lite coolare men också lite tråkigare. Har ett schysst jazz-gäng med sig iaf.

Bad guy: Edgar 1/5
The butler did it! Edgar, som får reda på att han kommer efter Madmes katter i hennes testamente, har inte direkt någon evil aura kring sig. Han är mest bara en girig nolla. En fräsig motorcykel har han dock.

Love interest: Duchess 2/5
Katternas svar på Lady, typ. Duchess och hennes ungar Berlioz, Marie och Toulouse är sådär lagom söta och mysiga.

Comic relief: Napoleon & Lafayette 2/5
Kändes som dom här två hundarna var lite småroliga men när jag tänker efter så, nja, jag vet inte. Lite metahumor får dom in på slutet iaf, alltid något.

Musical numbers: 3/5
Det är ju Everybody Wants To Be A Cat som man kommer ihåg och den svänger ju rätt bra faktiskt. Så bra så man kan ha överseende med dom kanske lite väl stereotypa textraderna från den asiatiska katten: Shanghai, Hong Kong, egg fu yang, fortune cookie always wrong

Total: 2/5
Det är inget större fel på den här filmen egentligen men den känns lite tam. Huvudkaraktärerna är som sagt Lady & The Tramp i kattform, skurken är ganska tråkig och storyn känns som den aldrig riktigt lyfter. Bäst är det tidigare nämnda sångnumret, helt klart ett av dom bästa så här långt. Det kan man tyvärr inte säga om filmen.


Next up: Robin Hood

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0