Disney Classics #19: The Jungle Book



The Jungle Book (1967)

Good guy: Mowgli 2/5
Som man har börjat bli van vid så är huvudkaraktären ingen jättehöjdare. Mowgli är ändå en av dom bättre så här långt, han är ju trots allt en lattjo liten pryl.

Bad guy: Shere Khan 2/5
Mycket snack och lite verkstad definerar väl denna skurk utmärkt. Han känns väldigt lömsk och har hög potential till att vara en bra skurk men han planerar och planerar och när han väl har Mowgli i sin ägo så går han Bond-skurk och sumpar chansen. Ormen Kaa är ju också lite av en bad guy men det är samma med honom, har ju läget flera gånger om men strular till det.

Love interest: En tjej 1/5
Mowgli vill helst stanna i djungeln. Åtminstone enda tills han slutligen kommer till människobyn och där får syn på en flicka som han tycker verkar intressant. Hon hämtar vatten, sjunger och flirtar lite med Mowgli under dom 65 sekunder hon syns i bild (ja jag har räknat).

Comic relief: Baloo 3/5
Baloo är ju en skön lirare det går ju inte att komma ifrån. Care-free, glad och gillar musik, what's not to love. Och när det hettar till mot Shere Khan så är han inte sen att ta upp fighten mot den elaka tigern.

Musical numbers: 4/5
Fantastiska låtar! Både "The Bare Necessities" ("Var nöjd med...") och "I Wanna Be Like You" är klassiker som håller än, framförallt den senare som jazzigt framförs av King Louie. Övriga låtarna i filmen är dessutom bättre än dom flesta låtarna i dom tidigare Disney-filmerna.

Total: 3/5
Bästa filmen så här långt. Bra story, bra dialog, bra musik och en mängd härliga karaktärer. Förutom dom som redan nämnts så är Bagheera en bra motpol mot Baloo (även om deras båda röster görs bättre på svenska faktiskt, framförallt Gösta Prüzelius som Bagheera) och Elefantflocken samt det Beatles-inspirerade gam-gänget är skoj. Är snudd på fyra men jag nöjer mig nog med en mycket stark trea.


Next up: 70-talet inleds med The Aristocats

Kommentarer
Postat av: Mikael Nilsson

Nämen alltså va! Både Baloo och filmen ska väl ändå ha en fyra?

2011-12-09 @ 09:23:10
Postat av: L

Haha Loveinterest: En tjej. Summerar perfekt tycker jag. :D

2011-12-19 @ 13:10:51
URL: http://leouwa.blogspot.com/
Postat av: Gamusicineast

Mikael: Det ligger nåt i det och det var ytterst nära ett högre betyg. Skyller på att klockan var 2 på natten.

2011-12-20 @ 18:42:19
URL: http://gamusicineast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0