Disney Classics #18: The Sword in the Stone

Oh but if I went 'round sayin' I was Emperor, just because some moistened bint lobbed a scimitar at me, they'd put me away.



The Sword in the Stone (1963)

Good guy: Wart 1/5
Går ju bara omkring och fattar nada och råkar ändå bli Kung Arthur med hela brittiska folket. Störande också att han voicas av tre olika personer vilket stundtals märks väldigt tydligt, dessutom har ingen av dom tre röstskådespelarna brittisk accent.

Bad guy: Madame Mim 1/5
Förstår inte riktigt vad den här gamla häxan gör i filmen. Hon bara dyker upp från ingenstans och vill förinta Wart vilket leder till en magi-fight mellan henne och Merlin helt utan nytta.

Love interest: The Little Girl Squirrel 1/5
En ekorre som blir kär i Wart när denne är förvandlad till just ekorre under en träningssejour. Mycket mer finns inte att säga.

Comic relief: Merlin & Archimedes 3/5
Äntligen något bra i den här filmen. Samspelet mellan den optimistiske trollkarlen och hans något grinige talande uggla är stundtals skojigt. Merlin i bermuda-shorts i slutet är också en trevlig syn.

Musical numbers: 2/5
Merlin har några trevliga låtar som den lilla truddelutten han sjunger när han packar ner alla sina möbler i en liten väska med hjälp av magi.

Total: 2/5
Alltså fram till att det är fem minuter kvar av filmen så händer det ju i stort sett ingenting. Ett långt avsnitt där Merlin och Wart är fiskar, ett där dom är ekorrar och ett där Wart får prova på att vara fågel. Allt detta ska vara träning men till vad och varför förstår jag inte riktigt. Sen som jag tidigare nämnde så dyker Madame Mim upp utan vidare och fightas lite. Efter det har det gått 70 minuter och plötsligt drar Wart upp svärdet och blir kung. The End. Alldeles för slarvig adaption av den engelska folksagan (visserligen är den baserad på en bok från 1938 men ändå). Merlin och Archimedes och den fina animeringen höjer betyget till en mycket svag tvåa.


Next up: The Jungle Book

Kommentarer
Postat av: Mathias

Bästa citatet hittills. Fantastiskt bra.

2011-12-08 @ 23:56:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0