Disney Classics #16: Sleeping Beauty



Sleeping Beauty
(1959)

Good guy: Prince Phillip 2/5
Inte huvudrollen i filmen men han får ju ändå klassas som the good guy. Är rätt tråkig fram till slutet då han man up och går en episk fight mot skurken.

Bad guy: Maleficent 4/5
Maleficent får ingen inbjudan av kungaslottet när prinsessan har fötts, vad gör hon då? Dyker upp ändå så klart och ger en present i form av att prinsessan kommer dö innan hon fyller 16 och ägnar sedan dom kommande 16 åren åt att hitta den gömda prinsessan för att se till att hennes förbannelse faller in. Pure evil! Hon kallar sig t o m The mistress of evil. Fun fact: Det är samma röstskådespelare som till den tidigare så fantastiska disney-skurken Lady Tremaine och även om Maleficent inte är lika iskallt läskig utan mer excentrisk och showande och därför inte lika bra så är hon med i toppen av skurkarna. Just det, sa jag att hon förvandlar sig själv till en drake i slutet för att försöka stoppa prinsen?

Love interest: Princess Aurora 1/5
Sleeping Beauty herself är bara med under 18 minuter av filmen och under den tiden sjunger hon mestadels. Kallas för Briar Rose medan hon göms i skogen ovetande om sin adlighet därav svenska namnet Törnrosa. Tråkig karaktär.

Comic relief: The Good Faries 1/5
Filmens huvudkaraktärer är de tre feerna Flora, Fauna och Merryweather som får i uppdrag att skydda Aurora. Vet inte om dom egentligen kan klassas som comic relief men fanns liksom ingen annan att ta. Dom tre gamla tanterna är hur som helst inte alls särskilt comical.

Musical numbers: 2/5
Mycket musik är det i filmen, kanske lite för mycket, en del nummer är helt ok om än inga särskild minnesvärda låtar. Många stycken togs från Tjajkovskijs balletversion av sagan.

Total: 2/5
Helt ok film men det är något som känns lite off med animationen, jag tycker inte den är så snygg. Awesome skurk och en bra avslutande uppgörelse gör att betyget ändå blir en stark tvåa.


Next up: One Hundred and One Dalmatians

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0