Disney Classics #15: Lady and the Tramp



Lady and the Tramp (1955)

Good guy: Lady 2/5
Får inleda livet i en julklapp till synes utan lufthål, det kan inte ha varit lätt. Väldigt söt som hundvalp.

Bad guy: Råttan 1/5
Disney's "happiest motion picture" ger inte mycket plats åt skurkar. Skulle kunna välja dom siamesiska katterna men råttan ser mycket mer skräckinjagande ut, men det är också allt den här råttan har att komma med.

Love interest: The Tramp 3/5
The Tramp är en cool kille, känns som han står sig bra mot dom andra 50-talshunkarna typ James Dean och Marlon Brando. Visar prov på list och bra försäljningsförmåga när andan faller på.

Comic relief: Tony & John 1/5
Lika dåligt med roliga karaktärer som elaka karaktärer. Tony är bara med i en scen medan hans sidekick gör två framträdanden. Inte så mycket mer än deras dialekter som är roliga, deras fascination med Bella Notte är däremot lite läskig.

Musical numbers: 2/5
Nyss nämnda Bella Notte får man väl ändå säga är en klassiker om än inte så jättebra. I övrigt finns väl några halvtrevliga låtar som man dock inte lägger på minnet direkt.

Total: 3/5
Återigen svårt, stark tvåa eller svag trea? Det får landa på en svag trea den här gången för jag känner mig på bra humör. Men jag gillade den här filmen lite grann av någon anledning, det är en klassisk nice-girl-meets-bad-boy-historia och den berättas på ett trevligt och välanimerat sätt. Ganska dramatiskt slut som höjer filmen lite (Även om jag ogillar när man tror att karaktärer dör och dom inte gör det)


Next up: Sleeping Beauty

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0