Veckans Album: Erland and the Carnival - Erland and the Carnival



Artist: Erland and the Carnival
Album: Erland and the Carnival
Release: 25 Januari 2010

1. Love Is A Killing Thing
2. My Name Is Carnival
3. You Don't Have To Be Lonely
4. Trouble In Mind
5. Tramps and Hawkers
6. The Derby Rum
7. Disturbed This Morning
8. Was You Ever See
9. The Sweeter The Girl (The Harder I Fall)
10. Everything Came Too Easy
11. One Morning Fair
12. Gentle Gwen
13. The Echoing Green

Metacritic.com
är en sida som jag besöker frekvent. Det är en sida som samlar en massa recensioner av filmer, album och spel och sedan räknar ett medelbetyg baserat på dessa av varandra oberoende recensioner. Framförallt brukar jag gå in där för att leta upp ny musik, ser efter vilka nya släpp som får bra kritik och kollar upp dom som verkar intressanta. Broken Social Scene, Animal Collective, Avi Buffalo är några fantastiska grupper som jag upptäckt den vägen och nu senast så var det den Londonbaserad folk-rock-gruppen Erland and the Carnival. Gruppen bildades av bl a Simon Tong som har spelat gitarr i bl a The Verve och Blur i slutet av 00-talet och började med att göra experimentella versioner av gamla brittiska folksånger.
Några "Traditional"-låtar finns med på gruppens självbetitlade debutalbum medan resten av låtarna är skrivna av Tong i samma anda som dom låtarna som han influerats av och det är Tongs låtar som är dom starkaste framförallt Trouble In Mind som redan nu är en het kandidat till årets låt. Trouble In Mind är den sista i en mycket stark trio låtar som inleds med en cover av 60-tals-folksångaren Jackson C Frank med det passande namnet My Name Is Carnival. Den följs upp av den lite mer fartfyllda You Don't Have To Be Lonely och sedan den underbara Trouble In Mind som innehåller en vacker text inlindad i ännu vackrare melodier.
Efter denna smått magiska inledning på skivan så är det egentligen inte så konstigt att albumet tappar lite i mitten utan att för den delen vara dålig. Men även i den senare hälften av den kanske nån låt för långa skivan så finns det en del guldkorn som The Sweeter The Girl och Gentle Gwen.
Allt som allt så är det en mycket bra skiva som förmodligen kommer att vara med när jag sitter och diskuterar med mig själv i slutet av året om vilken skiva som är nya decenniets första Årets Album.

Spotify

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0